2 Aralık 2010 Perşembe

Sarı Kremalı Cupcake

Cupcake konusunda oldukça yeni sayılmama rağmen nerdeyse her çeşidini denedim. Bugüne kadar yaptığım cupcake'lere hep ya buttercream frosting ya da royal icing kullandım. Özellikle buttercream frosting çok güzel forma giriyor ve istediğiniz pasta kreması ucuyla, istediğiniz kadar kabarık bir süsleme yapabilirsiniz. Ancak bana göre bu  krema biraz ağır geldi. Bu sabah cupcakelerimi yaparken bir delilik yaptım ve klasik cupcake kaplaması yerine çok sevdiğim ve hafif bulduğum sarı kremayı denemeye karar verdim. Sarı krema dediğim aslında bildiğimiz pastacı kreması, tabi bu krema frosting gibi puf puf ve kabarık durmaz ancak cupcake üzerindeki lezzetini beğendim. Benim gibi frostingi ağır buluyorsanız bir de bunu deneyin.

Cupcake malzemesi;
  • 225 gr tereyağı
  • 225 gr pudra şekeri
  • 4 orta yumurta
  • 225 gr elenmiş un
  • kabartma tozu
  • 5 ml vanilya
Krema için;
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 bütün yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker (ben 1 bardak kullandım, çok tatlı sevmediğimden)
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 lt süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 50 gr tereyağı
Üzeri için;
  • Kavrulmuş badem
Capcake yapımı;
  • Fırını 175 derecede ısıtın
  • Tereyağını un, kabartma tozu, vanilya ve şekerle güzelce yoğurun
  • İyice yoğurduğunuz malzemeye yumurtaları teker teker ilave edin. Her bir yumurtayı ilave ettiğinizde iyice karışmış olmasına dikkat edin
  •  Cupcake kalıplarına kağıtları yerleştirin ve kalıbın yarısını hamurla doldurun.
  • Isınmış fırında orta boy cupcake yapıyorsanız 15-17 dakika pişirin. Küçük yapıyorsanız 13-14 dakika pişecek.
Krema yapımı;
  • Bir tencerede sütü şeker ile birlikte ocağa koyun
  • Öte yandan tereyağı haricindeki tüm malzemeyi bir blenderle iyice çırpın
  • Çırptığınız malzemeyi ılınmış süte yavaş yavaş ilave ederken bir yandan tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
  • Krema kıvama gelinceye kadar pişirin.
  • Kremayı soğumaya bırakın
  • Mikserde tereyağını (yumuşamış olacak) puf puf olana kadar çırpın
  • Üzerine soğumuş kremayı da ekleyin ve mikserde güzelce ikisini karıştırın
  • Soğumuş capcakelerin üzerine bir kaşık krema koyun ve üstüne badem serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder