Cupcake malzemesi;
- 225 gr tereyağı
- 225 gr pudra şekeri
- 4 orta yumurta
- 225 gr elenmiş un
- kabartma tozu
- 5 ml vanilya
- 2 yumurta sarısı
- 1 bütün yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker (ben 1 bardak kullandım, çok tatlı sevmediğimden)
- 2 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1/2 lt süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 50 gr tereyağı
- Kavrulmuş badem
- Fırını 175 derecede ısıtın
- Tereyağını un, kabartma tozu, vanilya ve şekerle güzelce yoğurun
- İyice yoğurduğunuz malzemeye yumurtaları teker teker ilave edin. Her bir yumurtayı ilave ettiğinizde iyice karışmış olmasına dikkat edin
- Cupcake kalıplarına kağıtları yerleştirin ve kalıbın yarısını hamurla doldurun.
- Isınmış fırında orta boy cupcake yapıyorsanız 15-17 dakika pişirin. Küçük yapıyorsanız 13-14 dakika pişecek.
- Bir tencerede sütü şeker ile birlikte ocağa koyun
- Öte yandan tereyağı haricindeki tüm malzemeyi bir blenderle iyice çırpın
- Çırptığınız malzemeyi ılınmış süte yavaş yavaş ilave ederken bir yandan tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
- Krema kıvama gelinceye kadar pişirin.
- Kremayı soğumaya bırakın
- Mikserde tereyağını (yumuşamış olacak) puf puf olana kadar çırpın
- Üzerine soğumuş kremayı da ekleyin ve mikserde güzelce ikisini karıştırın
- Soğumuş capcakelerin üzerine bir kaşık krema koyun ve üstüne badem serpin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder