Malzeme;
- 110 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 110 gr şeker
- 110 gr kahverengi şeker
- 250 gr yulaf
- 1 yumurta
- 2 yem.kaşığı su
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 250 gr un
- kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 110 gr üzüm
- Fırını 180 derecede ısıtın
- Tereyağını kremamsı bir hal alana kadar çırpın
- Şekeri katın çırpmaya devam edin
- Yumurtayı, vanilyayı ve suyu ekleyin ve güzelce karışana kadar çırpın
- Mikser hızınızı azaltın ve yulafı, unu ve üzümleri ekleyin
- Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve tepsiye aralıklarla yerleştirin
- 15-20 dakika pişirin. Kenarları altın renginde ancak ortası hafif yumuşak kalacak
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri telde soğumaya alın
yulaf ne kadar koyuluyor.malzemelerin içinde de göremedim.?:)
YanıtlaSil250 gr:))) yuz kere okuyup kontrol etmeme rağmen ana malzemeyi nasıl atlamışım yahu:)
YanıtlaSil