23 Kasım 2010 Salı

Yulaflı Kurabiye

Bu sabahın köründe yarın için yapmayı planladığım kahvaltı çöreklerinin hamurunu hazırladım, bu arada ne yapsam diye düşünürken aklıma bu kurabiyeler geldi. Şöyle güzel bir kahveyle pek lezzetli olurlar.

Malzeme;

  • 110 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 110 gr şeker
  • 110 gr kahverengi şeker
  • 250 gr yulaf
  • 1 yumurta
  • 2 yem.kaşığı su
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 250 gr un
  • kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 110 gr üzüm
Tarif;
  • Fırını 180 derecede ısıtın
  • Tereyağını kremamsı bir hal alana kadar çırpın
  • Şekeri katın çırpmaya devam edin
  • Yumurtayı, vanilyayı ve suyu ekleyin ve güzelce karışana kadar çırpın
  • Mikser hızınızı azaltın ve yulafı, unu ve üzümleri ekleyin
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve tepsiye aralıklarla yerleştirin
  • 15-20 dakika pişirin. Kenarları altın renginde ancak ortası hafif yumuşak kalacak
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri telde soğumaya alın
P.S Ben üzüm katmadım çünkü Kağan efendi sevmiyor:)

2 yorum:

  1. yulaf ne kadar koyuluyor.malzemelerin içinde de göremedim.?:)

    YanıtlaSil
  2. 250 gr:))) yuz kere okuyup kontrol etmeme rağmen ana malzemeyi nasıl atlamışım yahu:)

    YanıtlaSil