Şu an sabah 6.39 am ve çöreklerim kahvaltı masasında:))
Bu çöreklerin orijinal adı "Scones with Raisins" dir. İskoç asıllı olan bu çörekler genellikle çırpılmış krema ve çilek reçeli eşliğinde servis edilir. Biraz el oyalayıcı gibi görünse de denemeye değer diye düşünüyorum. Arzu ederseniz hamuru hazırlayıp, derin dondurucuda dondurabilir ve bir ay süre ile saklayabilirsiniz.
Malzeme;
Tarif;
Bu çöreklerin orijinal adı "Scones with Raisins" dir. İskoç asıllı olan bu çörekler genellikle çırpılmış krema ve çilek reçeli eşliğinde servis edilir. Biraz el oyalayıcı gibi görünse de denemeye değer diye düşünüyorum. Arzu ederseniz hamuru hazırlayıp, derin dondurucuda dondurabilir ve bir ay süre ile saklayabilirsiniz.
Malzeme;
- 115 gr kuru üzüm
- 1 bardak soğuk çay
- 1 bardak rom
- 360 gr un
- 4 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 85 gr şeker
- yarım limon kabuğunun rendesi
- 2 küçük yumurta, hafifçe çırpılmış
- 100 ml süt
- 1-2 kaşık krema
Tarif;
- Üzümleri bir gece çay ve rom karışımında bekletin
- Unu kabartma tozu ile birlikte eleyin bir kenarda bekletin
- Karıştırma kabında tereyağını, şekeri ve limon kabuğu rendesini çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyin, iyice karışınca da sütü azar azar eklemeye başlayın
- Karışımı iyice karıştırın
- Kademeli olarak unu katın ve hamuru pürüssüz ve elastik olana kadar yoğurun.
- Üzümleri katın
- Hamuru bir top haline getirin, streçleyin ve bir geceliğine buzdolabına kaldırın
- Ertesi gün fırın tepsinize yağlı kağıt serin.Fırını 210 derecede ısıtın
- Hafifçe unladığınız tezgaha hamuru çıkarın ve 2 sm kalınlığında açın
- 6 sm lik yuvarlak kalıpla yuvarlaklar kesin
- Kremayı bir çimdik tuz ve şekerle çırpın
- Çöreklerin üzerine sürün
- 15-18 dakika pişirin
Daha once scones denemelerim oldu ama hicbiri Ritz de yediklerim gibi olmadi. Birde bunu deneyecegim.. Siteyi bugun kesfettim.. Muptelasi olacagim galiba :)
YanıtlaSil