20 Kasım 2010 Cumartesi

Soğanlı, Patatesli Karnıbahar


Bu sabah kahvaltıda buzdolabımı açtım ve karşımda, bir haftadır, dolabı her açışımda bana melül melül bakan karnıbaharla göz göze geldik. Sonunda ona daha fazla haksızlık yapamıyacağıma karar verdim ve öğle yemeğimizin baş kahramanı olarak kendisini seçtim. Eh o da beni kırmadı pek de lezzetli oldu:)
Bu arada karnıbahar, zihin yorgunluğunu giderir, sinirleri kuvvetlendirir, idrar söktürür, dalak hastalıklarına iyi gelir ve şeker hastalarına faydalıymış. Ayrıca da kalp hastalıklarında şikayetlerin azalmasında yardımcı olurmuş:)  Bilginize...

Malzeme:

  • 500 gr patates
  • 1 paket Karnıbahar
  • 3 orta boy soğan
  • 1 kutu krema
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • tuz
  • pulbiber
Yapılışı:

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın
  • Patatesleri kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın
  • Karnıbaharları 5 dakika haşlayın yada buharda pişirin (daha lezzetli olur)
  • Soğanları bir tavada sıvıyağda pembeleştirin
  • Patatesleri halka halka doğrayın
  • Bir sıra patates ve üzerine sırasıyla kremanın yarısı, permesan peyniri, soğan ve karnıbaharı dizin
  • kalan kremayı üzerine dökün
  • en üste kaşar peynirlerini ve pulbiberi serpin
  • Fırında 20 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder