Malzeme:
3-4 dal pırasa
2 ad. küçük kırmızı biber
istenilen miktarda brokoli ( ben 100 gr kadar koydum)
30 gr tereyağı
55 gr cheddar peyniri (ben Pınar hanımın eski kaşarını kullandım)
2 yumurta
250 ml krema
tuz-biber
Tart hamuru için
190 gr Un
1/2 tatlı kaşığı tuz
115 gr tereyağı
2-3 çorba kaşığı soğuk su
Tarif:
- Hamur için, unu ve tuzu bir kaseye eleyin, küp küp doğradığınız tereyağını bu karışıma iyice yedirin.
- Her seferinde 1 çorba kaşığı olmak üzere su serperek hamuru top haline getirene kadar yoğurun.
- Hamuru açın, 25 cm'lik kalıba çok germeden serin. Kenardan sarkan kısımları kesin.
- Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için kuru fasulye veya mercimek gibi bir ağırlık koyun.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, sonra yağlı kağıdı ağırlığı ile birlikte kaldırın ve tart hamurunu tekrar fırına koyun, 5 dakika daha pişirin.
- Soğumaya bırakın
- Öte yandan, tavaya tereyağı ve birazcık zeytinyağı koyun (yoksa tereyağı yanar) halka halka doğradığınız pırasaları, küp küp kesilmiş biberleri ve brokolileri hafifçe kavurun.
- Karışımı tartın üzerine aktarın.
- Bir kasede 2 yumurtayı krema ile çırpın, peynir, tuz ve biberi ekleyin.
- Son olarak karışımı tartın üzerine dökün ve tartı yaklaşık 25- 30 dakika, üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
umida'cım pek leziz görünüyor tartın.. ellerine sağlık. ilk fırsatta ben de deneyeceğim ;)
YanıtlaSilDenedim valla fena değil:)
YanıtlaSil