21 Kasım 2010 Pazar

Portakallı Kek

Evimizde turunçgiller egemenliğini ilan etmiş durumda, portakallar, sarı sarı limonlar mis gibi mandalinalar...
Eh ben de ne yaptım turuncu portakallarımı aldım bi kek yaptım, üzerini de Duyguannemin portakal reçeli ile de süsledim. Voilà!!


Malzeme;

  • 225 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 225 gr şeker
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 4 yumurta
  • 225 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
Kreması;
  • 125 gr tereyağı
  • 225 gr pudra şekeri
  • 1 portakal rendesi
Tarif;
  • Fırını 180 derecede ısıtın, kalıbı yağlayın
  • Tereyağını güzelce çırpın
  • İyice çırpılmış tereyağına şekeri ve portakal rendelerini ekleyin, karışım puf puf olana kadar çırpın
  • Yumurtaları tek tek ekleyin (Her yumurtanın iyice karıştığına emin olun)
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyin, hamuru hafifçe karıştırın
  • Son olarak 1 kaşık portakal suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın
  • Hamuru yağladığınız kek kalıbına dokün ve üzerini düzeltin
  • Fırında 25-30 dakika pişirin
Krema;

  • Tereyağını mikserde puf puf olana kadar çırpın
  • Pudra şekerini ve portakal kabuklarını ekleyin ve krema kıvamı alana kadar çırpın
  • Soğumuş olan kekin üzerine kremayı sürün
P.S Ben kek hamuruna sadece 1 bardak şeker kullandım, çünkü krema oldukça tatlı oluyor. Süslerken de Portakal şekerlemesi kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder