Eh ben de ne yaptım turuncu portakallarımı aldım bi kek yaptım, üzerini de Duyguannemin portakal reçeli ile de süsledim. Voilà!!
Malzeme;
- 225 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 225 gr şeker
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 4 yumurta
- 225 gr un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 125 gr tereyağı
- 225 gr pudra şekeri
- 1 portakal rendesi
- Fırını 180 derecede ısıtın, kalıbı yağlayın
- Tereyağını güzelce çırpın
- İyice çırpılmış tereyağına şekeri ve portakal rendelerini ekleyin, karışım puf puf olana kadar çırpın
- Yumurtaları tek tek ekleyin (Her yumurtanın iyice karıştığına emin olun)
- Unu ve kabartma tozunu ekleyin, hamuru hafifçe karıştırın
- Son olarak 1 kaşık portakal suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın
- Hamuru yağladığınız kek kalıbına dokün ve üzerini düzeltin
- Fırında 25-30 dakika pişirin
- Tereyağını mikserde puf puf olana kadar çırpın
- Pudra şekerini ve portakal kabuklarını ekleyin ve krema kıvamı alana kadar çırpın
- Soğumuş olan kekin üzerine kremayı sürün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder