Malzeme:
Patates püresi
,
- 5-6 orta patates
- 1 bardak krema
- yarım demet dereotu
- Tuz- Taze çekilmiş karabiber
Tavuk için;
- 4 adet tavuk budu
- 2 beyaz soğan
- 250 ml su
- 3 diş sarımsak
- Tuz- taze çekilmiş karabiber
- Kişi adedine göre tavuk budu alın.
- Tavuk butlarını tuz ve karabiberle ovun.
- Bir tencerede çok az sıvıyağı ile butları her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar çevirin
- Kızarmış butları fırın tepsinize yerleştirin
- Soğanları dörde bilerek tavukların etrafına yerleştirin
- Öte yandan 3 diş sarımsağı ince ince kıyın
- 250 ml suyu tavukları kızarttığınız tencereye dökün (tavukları kızarttıktan sonra tencereyi yıkamaya atmayın sakın:), kıyılmış sarımsakları da ekleyerek bir kaç dakika kaynamaya bırakın.Tuz ve karabiber de ekleyin
- Elde ettiğiniz bu sulu karışımı süzgeçten geçirerek fırın tepsisindeki tavukların üzerine gezdirin.
- Tavukların üzerini folyo ile kaplayın
- 200 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirin
- Sonra da folyoyu kaldırarak tavukların üzerinin de kızarması için 5-10 dakika daha fırında bırakın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder