22 Kasım 2010 Pazartesi

Patates Püresi eşliğinde Tavuk

Kolayca hazılayabileceğiniz bir tarif. Tavuğu genelde marketten almam, ya kasaptan ya da annemin köyden getirttiği tavukları kullanırım. Bu da köy tavuğu, o yüzden pişmesi biraz uzun sürüyor. Son zamanlarda marketlerde organik tavuk etine rastlar oldum, tabi ne kadar doğrudur bu bilmiyorum ama en azından onu tercih etmeniz daha sağlıklı oldur diye düşünüyorum.

Malzeme:

Patates püresi
,
  • 5-6 orta patates
  • 1 bardak krema
  • yarım demet dereotu
  • Tuz- Taze çekilmiş karabiber
Patatesleri soyun ve tuzlu suda iyice pişene kadar haşlayın. Pişmiş patatesleri püre ezeceği ile iyice ezin, veya blenderleyin (Ben patatesi pütürlü sevdiğim için çatalla eziyorum). Bir bardak kremayı ekleyin ve hafif ateşte kremanın patateslere birleşmesi için güzelce karıştırarak bir kaç dakika pişirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Son olarak ince ince kıydığınız dereotunu da ekleyin ve biraz daha karıştırarak pişirin ve tencereyi ateşten alın.

Tavuk için;
  • 4 adet tavuk budu
  • 2  beyaz soğan
  • 250 ml su
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz- taze çekilmiş karabiber
Tarifi;
  • Kişi adedine göre tavuk budu alın.
  • Tavuk butlarını tuz ve karabiberle ovun.
  • Bir tencerede çok az sıvıyağı ile butları her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar çevirin
  • Kızarmış butları fırın tepsinize yerleştirin
  • Soğanları dörde bilerek tavukların etrafına yerleştirin
  • Öte yandan 3 diş sarımsağı ince ince kıyın
  • 250 ml suyu tavukları kızarttığınız tencereye dökün (tavukları kızarttıktan sonra tencereyi yıkamaya atmayın sakın:), kıyılmış sarımsakları da ekleyerek bir kaç dakika kaynamaya bırakın.Tuz ve karabiber de ekleyin
  • Elde ettiğiniz bu sulu karışımı süzgeçten geçirerek fırın tepsisindeki tavukların üzerine gezdirin.
  • Tavukların üzerini folyo ile kaplayın
  • 200 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirin
  •  Sonra da folyoyu kaldırarak tavukların üzerinin de kızarması için 5-10 dakika daha fırında bırakın
Servis ederken üzerine havanda dövülmüş karabiber serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder