"Eğer onun enfes tadını denemek istiyorsanız biraz burun çekmeye değer" demiş kendisi :) Eh ben de burun çekme safhasını beklemedim, hemen denedim:)
Malzeme;
- 2.5 Su bardağı/ 600 ml yoğun krema
- 1 su bardağı / 175 gr şeker
- 2 ad limon suyu ve kabuklarının rendesi
- Kremayı bir tencereye alıp şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar hafifçe ısıtın
- Ardından sürekli karıştırarak tencereyi kaynama noktasına getirin
- Limon suyunu ve kabukları ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak sosu yoğunlaştırın
- Karışımı ısıya dayanıklı 4 servis bardağına paylaştırın
- Soğuduktan sonra kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin
- Posset'i birkaç limon kabuğu şeridiyle süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder