3 Kasım 2010 Çarşamba
Limonlu Kek
Dün akşam, İpek hanım'ın çiftliğinden heyecanla beklediğim haftalık meyve sebze kolim geldi, koliyi açmamla burnuma harika bir limon kokusunun çarpması bir oldu. Çok fazla düşünüp taşınmama gerek kalmadı ve ilk tarifimde bu muhteşem limonları kullanarak kek yapmaya karar verdim. Pazara çıkın harika kokulu limonlardan bir kaç tane kapıp bu mis gibi limon kokan kekten deneyin derim.
Limonlu kek
Kek hamuru için:
5 yumurta
250 gr tereyağı
250 gr şeker
1-2 limon rendesi
1/5 bardak limon suyu
250 gr un
1 paket kabartma tozu
Glasürü için:
250 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce yumurtaların güzelce çırpın, ardından şekeri ekleyerek (bu arada ben sadece 125 gr şeker kullanıyorum) çırpmaya devam edin, mikserinizin ayarını düşürün ve sırasıyla yumurta sarısını, erimiş tereyağını, limon suyunu ve limon rendelerini de ekleyin. Mikser ayarınızı 1'e alın ve yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyin. Yağladığınız kek kalıbında daha önceden ısıttığınız175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, yaklaşık 25-30 dakika kadar. Fırından çıkarmadan evvel mutlaka içinin de pişip pişmediğini bir kurdanla kontrol edin.
Diğer taraftan 2 yemek kaşığı limon suyunu pudra şekeri ile karıştırın, yoğun bir karışım elde edeceksiniz ( ben biraz daha fazla limon suyu kattım çünkü fazla koyu oldu), glazürü kekin üzerine dökün. Donunca kıtır kıtır kekin üstünü kaplar ve mayhoş bir tat verir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder