"Temperleme çikolatanın içerdiği üç maddenin; şeker, kakao kitlesi ve kakao yağının birbirinden ayrılması için önce eritme ısısına getirilmesi, sonra da parlaklığı, dayanıklılığı ve güzel bir şekli garantileyen kakao yağının billurlaşmasıyla bu maddenin tekrar birleşmesi işlemidir". İnsan okurken bile bir oh çekiyor değilmi? :)
Şaka bir yana Çikolata gerçekten bir sanat, ve bu sanat ile uğraşabilmek için gerçekten bir tutku gerek.
Ben en basit tariften başladım, sonuç güzeldi...
Malzeme:
4 Kişilik
- 100 gr Bitter çikolata
- 100 gr tereyağı
- 100 gr pudra şekeri
- 2 yumurta
- 2 yumurta sarısı
- 30 gr acı toz kakao
- 25 gr Un
- 1/2 çay kaşığı kakule ve tarçın
- Tek kişilik sufle kapları yağlayın ve unlayın
- Fırını 200 derecede ısıtın
- Benmari usulü çikolata ile tereyağını sık sık karıştırarak eritin
- Pudra şekerini elekten geçirin
- Karıştırmaya devam ederek çikolata karışımının üzerine dökün
- Hepsi mükemmel bir şekilde iç içe geçsin
- Yumurta ve yumurta sarılarını birer birer ileve ederek karıştırmaya devam edin
- Son olarak içine kakao ve baharatları kattığınız unu da ilave edin
- 200 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirin
P.S Bu arada ben eski alışkanlıkla kapları yarım doldurdum, ama bu tatlıda ne kabartma tozu var ne de yumurtalar çırpılıyor. Bunu hesaba katın, kapları az bir pay bırakarak doldurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder