P.S Bugün çok sevdiğim bir dostumu ziyarete gidiyorum, bu böreği de ona götüreceğim, bakalım beğenecekmi:)
Tarifi:
2 ad. Yufka
3 ad. Kabak
400 ml. Süt
100 ml. Krema
125 gr. Yoğurt
2 ad. Yumurta
80 ml. Zeytinyağı
100 gr. Beyaz Peynir, rendelenmiş
100 gr. Taze Lor, irice kırıklanmış
1 bağ Taze Nane
½ bağ Dereotu
Tuz-Karabiber
• Krema, süt, yoğurt, zeytiyağı ve yumurtaları tuz-karabiberle iyice çırpın. Karışsın.
• Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
• Tek yufkayı tezgaha açın. Üstüne az bir şey hazırladığınız sosdan serpiştirin. → Fazla olmasın. 2-3 kaşık yeterlidir.
• Rendelediğiniz kabakların yarısını bu yufkanın üstüne serpiştirin. Eşit yayılmasına, kenarlara da gelmesine dikkat edin.
• Sonra aynı şekilde, sırasıyla beyaz peynir, lor, dereotu ve nane yapraklarını serpiştirin.
• Sonra yufkayı alt ve üst kenarından sıkıştırarak akordiyon gibi yapın. Yani önünüzde size paralel olarak duran, uzunlamasına bir akordiyon olsun.
• Bu uzunlamasına akordiyonu eşit 5 parçaya kesin.
• Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tüm kestiğiniz parçaları bir fırın kabına sıkışık olacak şekilde yerleştirin.
• Sosun tamamını bu böreğin üstüne dökün ve 30-60 dakika buzdolabında bekletin.
• Önceden 160 dereceye (turbo) ısıtılmış fırındayaklaşık 40-45 dakika, üstü kızarıp, sıvısını çekinceye kadar pişirin. → Kurumasın, ıslak olsun ama sulu olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder