5 Kasım 2010 Cuma

Kantin'den Kabaklı Kırma Börek

İstanbul'un en çok sevdiğim semtlerinden biridir Nişantaşı, nedense özellikle sonbaharda daha bir severim burayı. Bana garip bir şekilde neşe ve huzur veriyor hafif serin güz havasında özellikle arka sokaklarında gezinmek.

 

İşte Nişantaşın'da gezinirken mutlaka uğradığım bir yer var, Kantin. Bazen alt kattaki dükkandan, hangisine el atsam diye şaşkaloz olmuş vaziyette bir şeyler alırım, portakallı kek, mısır ekmeği en çokta kabaklı kol böreği alırım, bazen de o bembeyaz örtülerle bezeli sade masalarda leziz birşeyler atıştırırım. Büyük bir keyifle ziyaret ettiğim bu durağın tarifi olan Kabaklı  kırma börek tarifini nihayet denemeye karar verdim. Nicedir denemek istemiştim, kısmet bugüne...
P.S Bugün çok sevdiğim bir dostumu ziyarete gidiyorum, bu böreği de ona götüreceğim, bakalım beğenecekmi:)



Tarifi:

2 ad. Yufka
3 ad. Kabak
400 ml. Süt
100 ml. Krema
125 gr. Yoğurt
2 ad. Yumurta
80 ml. Zeytinyağı
100 gr. Beyaz Peynir, rendelenmiş
100 gr. Taze Lor, irice kırıklanmış
1 bağ Taze Nane
½ bağ Dereotu
Tuz-Karabiber

•    Krema, süt, yoğurt, zeytiyağı ve yumurtaları tuz-karabiberle iyice çırpın. Karışsın.
•    Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
•    Tek yufkayı tezgaha açın. Üstüne az bir şey hazırladığınız sosdan serpiştirin. → Fazla olmasın. 2-3 kaşık yeterlidir.
•    Rendelediğiniz kabakların yarısını bu yufkanın üstüne serpiştirin. Eşit yayılmasına, kenarlara da gelmesine dikkat edin.
•    Sonra aynı şekilde, sırasıyla beyaz peynir, lor, dereotu ve nane yapraklarını serpiştirin.
•    Sonra yufkayı alt ve üst kenarından sıkıştırarak akordiyon gibi yapın. Yani önünüzde size paralel olarak duran, uzunlamasına bir  akordiyon olsun.
•    Bu uzunlamasına akordiyonu eşit 5 parçaya kesin.
•    Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tüm kestiğiniz parçaları bir fırın kabına sıkışık olacak şekilde yerleştirin.
•    Sosun tamamını bu böreğin üstüne dökün ve 30-60 dakika buzdolabında bekletin.
•    Önceden 160 dereceye (turbo) ısıtılmış fırındayaklaşık 40-45 dakika, üstü kızarıp, sıvısını çekinceye kadar pişirin. → Kurumasın, ıslak olsun ama sulu olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder