15 Kasım 2010 Pazartesi

Kabaklı Kek

Zırt Pırt arkadaş toplantısı yapmaya meraklıyımdır, işte bu kabaklı kek benim tam anlamıyla kurtarıcım sayılır. Kek kalıbında yapabileceğiniz gibi muffin kalıbında da yapabilirsiniz. Çok hafif ve leziz bir kek, beş çaylarında veya yemeklerde ara sıcak olarak servis edilebilir.

Malzeme;

  • 4 kabak
  • 1/2 demet dereotu
  • 200 gr Labne peyniri
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • 75 gr tereyağı
  • çörek otu
  • tuz-karabiber

Yapılışı
  • Kabakları soyun ve bir kaba rendeleyin
  • Soğanları ve dereotunu ince ince kıyın
  • Yumurtaları çırpın
  • Kabakları yukarıda saydığımız tüm malzeme ile karıştırın ve karışıma labne peynirini ekleyin
  • Son olarak unu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu eleyerek karışıma elkleyin ve güzelce karıştırın
  • Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve üzerine küp küp doğradığınız tereyağını serpiştirin
  • Son olarak keki çörek otu ile süsleyin
  • Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder