Malzeme;
- 4 kabak
- 1/2 demet dereotu
- 200 gr Labne peyniri
- 2-3 dal taze soğan
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- kabartma tozu
- 75 gr tereyağı
- çörek otu
- tuz-karabiber
Yapılışı
- Kabakları soyun ve bir kaba rendeleyin
- Soğanları ve dereotunu ince ince kıyın
- Yumurtaları çırpın
- Kabakları yukarıda saydığımız tüm malzeme ile karıştırın ve karışıma labne peynirini ekleyin
- Son olarak unu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu eleyerek karışıma elkleyin ve güzelce karıştırın
- Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve üzerine küp küp doğradığınız tereyağını serpiştirin
- Son olarak keki çörek otu ile süsleyin
- Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder