Malzeme;
- 500 gr un
- 1 çay kaşığı tuz
- 350 gr süt
- 2 çay kaşığı şeker
- 15 gr yaş maya veya 1.5 kaşık kuru maya
- Öğütülmüş pirinç
- Unu tuz ile bir kaba eleyin
- Sütü ılıyana kadar ısıtın ve şeker ile mayayı ekleyin. 5 dakika bekletin
- Sütün çoğunu un karışımına ekleyin ve elle yoğuracaksanız 6-8 dakika , mikserle yoğuracaksanız ise kanca aparatıyla, hamur yumuşak ve pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.
- Hamuru yağlanmış bir kalıba koyun ve üzerini örterek, yaklaşık bir saat veya hamur iki katına çıkıncaya kadar kabarmaya bırakın
- Kabarmış hamuru 2-3 dakika yoğurun ve tekrar üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin. Öte yandan bir fırın tepsisine öğütülmüş pirinç serpin
- Hamuru birdaha yoğurmadan öğütülmüş pirinç serptiğiniz tezgaha alın, yaklaşık 20 cm uzunluğunda bir kütük (silindir) yapın
- Bu kütüğü yaklaşık 2 cm lik 10 parçaya bölün
- Pirinç serptiğiniz fırın tepsisinde kesilen kısmı alta gelecek şekilde hamurları dizin. Üzerine de öğütülmüş pirinç serpin ve avucunuzun ortasıyla hafifçe bastırarak hamurları yaklaşık 1.5 cm'lik kalınlığa getirin
- Üzerini örtün ve yaklaşık 30 dakika daha kabarmaya bırakın
- Öte yandan tercihen döküm bir tavayı (yoksa normal tava) orta ısıda ısınmaya bırakın. Tava ısındığında, ısıyı en düşük seviyeye getirin.
- Maffinleri tavada her yanını yaklaşık 10 dakika süre ile pişirin
- Piştiklerinde her iki yanı da altın sarısı renginde olacaktır ve tabanlarına vurduğunuzda tok bir ses çıkaracak.
- Pişen maffinleri, fazla kurumamaları için temiz bir beze sarın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder