27 Kasım 2010 Cumartesi

İngliz Kahvaltı Maffini

"İngiltere'de bunlara sadece ' Muffins' denir, dünyanın diğer her yerinde ise 'English muffins'tir. Tost ekmeğinin harika bir alternatifi olan bu maffinler Benedict yumurtanın da klasik tabanıdır.  Bunları reçel ve tereyağıyla yememek,  büyük bir günah olduğunu söyleyebilirim:)"  diyor Rachel Allen bu tarifi verirken. Eh tarifin içinde, ekmek, tereyağı ve reçel birlikteliği varsa, benim için gereken tüm anahtar kelimeler yerini bulmuş demektir:)

Malzeme;

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 350 gr süt
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 15 gr yaş maya veya 1.5 kaşık kuru maya
  • Öğütülmüş pirinç
Tarif;

  • Unu tuz ile bir kaba eleyin
  • Sütü ılıyana kadar ısıtın ve şeker ile mayayı ekleyin. 5 dakika bekletin
  • Sütün çoğunu un karışımına ekleyin ve elle yoğuracaksanız 6-8 dakika , mikserle yoğuracaksanız ise kanca aparatıyla, hamur yumuşak ve pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru yağlanmış bir kalıba koyun ve üzerini örterek, yaklaşık bir saat veya hamur iki katına çıkıncaya kadar kabarmaya bırakın
  • Kabarmış hamuru 2-3 dakika yoğurun ve tekrar üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin. Öte yandan bir fırın tepsisine öğütülmüş pirinç serpin
  • Hamuru birdaha yoğurmadan  öğütülmüş pirinç serptiğiniz tezgaha alın, yaklaşık 20 cm uzunluğunda bir kütük (silindir) yapın
  • Bu kütüğü yaklaşık 2 cm lik 10 parçaya bölün
  • Pirinç serptiğiniz fırın tepsisinde kesilen kısmı alta gelecek şekilde hamurları dizin. Üzerine de öğütülmüş pirinç serpin ve avucunuzun ortasıyla hafifçe bastırarak hamurları yaklaşık 1.5 cm'lik kalınlığa getirin
  • Üzerini örtün ve yaklaşık 30 dakika daha kabarmaya bırakın
  • Öte yandan tercihen döküm bir tavayı (yoksa normal tava) orta ısıda ısınmaya bırakın. Tava ısındığında, ısıyı en düşük seviyeye getirin.
  • Maffinleri tavada her yanını yaklaşık 10 dakika süre ile pişirin
  • Piştiklerinde her iki yanı da altın sarısı renginde olacaktır ve tabanlarına vurduğunuzda tok bir ses çıkaracak.   
  • Pişen maffinleri, fazla kurumamaları için temiz bir beze sarın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder