Malzeme:
2 Yumurta
175 gr Şeker + hamurun üzerine serpmek üzere 15 gr kahverengi şeker
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
100 gr tereyağı
75 ml süt
125 gr Un
1/2 çay kaşığı Tarçın
Kabartma tozu
2 küçük veya bir büyük elma
Servis için 75 ml Krema
Yapılışı:
- Fırını 200 derecede ısıtın ve kek kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın
- Yumurtaları, şeker ve vanilya ile, mikserin en yüksek hızında yaklaşık beş dakika kadar çırpın.
- Tereyağını süt ile ocakta eritin.
- Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve ikisini karıştırın.
- Öte yandan un, tarçın ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve ıslak malzeme (yumurtalı karışım) ile birleştirin.
- Hamuru kalıba dökün.
- Elmaları soyun ve ince ince doğrayın, doğradığınız elmaları hamurun üzerine güzelce dizin (elmalar dibe çökecek, bu normal).
- Son olarak kekin üzerine kahve rengi şekeli serpin ve 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
- On dakika sonra fırının ısısını 180 dereceye indirin ve yaklaşık 25-30 dakika kadar daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder