13 Kasım 2010 Cumartesi

Elmalı Alman Kek

Tarçın ve elma kokusuna bayılıyorum, dolayısıyla her türlü elmalı kek tarifi ilgimi çeker. Geçenlerde Rachel Allen'in kitabında rastladığım bu tarifi denedim, sonuç harika. Hele üzerine bir de çırpılmış krema ekleyince nefis...

Malzeme:

2 Yumurta
175 gr Şeker +  hamurun üzerine serpmek üzere 15 gr kahverengi şeker
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
100 gr tereyağı
75 ml süt
125 gr Un
1/2 çay kaşığı Tarçın
Kabartma tozu
2 küçük veya bir büyük elma
Servis için 75 ml Krema

Yapılışı:

  • Fırını 200 derecede ısıtın ve kek kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın
  • Yumurtaları, şeker ve vanilya ile, mikserin en yüksek hızında yaklaşık beş dakika kadar çırpın.
  • Tereyağını süt ile ocakta eritin.
  • Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve ikisini karıştırın.
  • Öte yandan un, tarçın ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve ıslak malzeme (yumurtalı karışım) ile birleştirin.
  • Hamuru kalıba dökün.
  • Elmaları soyun ve ince ince doğrayın, doğradığınız elmaları hamurun üzerine güzelce dizin (elmalar dibe çökecek, bu normal).
  • Son olarak kekin üzerine kahve rengi şekeli serpin ve 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
  • On dakika sonra fırının ısısını 180 dereceye indirin ve yaklaşık 25-30 dakika kadar daha pişirin.
Fırından çıkan keki soğumaya bırakın, servis ederken üzerine çırpılmış krema ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder