Dünyanın en kolay yemeği bu olsa gerek. Tam bir "tembel" icadı diyebilirim. Yapımı şu şekilde;
Dolabı aç, tüm sebzeleri çıkar, sebzeleri soy, kes ve sırasıyla tencereye at. Kendi kendine pişsin. Ve işte o kadar!
Sonucuna gelince, hafif, lezzetli ve sağlıklı bir yemek. Normalde bu yemeğe et de eklenir ama ben bu sefer eklemedim. Etsiz yaparsanız ana yemeği et olan bir serviste yan yemek olarak servis edebilirsiniz. Etli versiyonu ise zaten ana yemek olarak sunulabilir.
Malzeme (benim kullandıklarım)
- 1 ad büyük beyaz soğan
- 2 ad yeşil biber
- 1 ad büyük dolmalık kırmızı biber
- 2 ad patates
- 2 ad havuç
- 4 dal pırasa
- 2 kabak
- İsteğe göre beyaz lahana
- Yaklaşık 2 bardak domates (ben yazdan kapattığım domatesleri kullandım, sizde yoksa 3 domatesi küp küp keserek de kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Tencereye 2-3 kaşık zeytinyağı koyun
- Yarım ay şeklinde doğranan soğanları ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe kavurun (ama yakmayın)
- Üzerine sırasıyla havuçları, biberleri, pırasayı, patatesi, kabağı ve lahanayı ekleyin (sebzeleri iri iri doğrayın)
- Sebzeler kat kat olacak ve karıştırılmayacak, en üste domatesi ekleyi
- Tencerenin kapağını kapatın ve en düşük ısıda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra sebzeleri ezmeden tencerede karıştırın, servis tabağına aldıktan sonra üzerine taze kişnişi ince ince doğrayın ve serpin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder