7 Kasım 2010 Pazar

Brownie



Öğrencilik yıllarımda kızlarla toplaşır, sık sık Bebek Koru Kahvesi'ne giderdik. O zamanlar çay ince porselen fincanlarda servis edilirdi (en son gittiğimde artık o fincanlar yoktu, son gidişim de yaklaşık beş sene evveline denk geliyor). İşte, Bebek Koru Kahve'sinin ilk yıllarında, ekmekler daha Paul'den alınırken, fincanlar zarif ve şıkken bir brownie yemiştim. Bu tatlı ile ilgili aklımda en çok yer eden detay, browni'nin üzerine dökülen vişne reçeliydi. Aslında o kadar şekerli bir şeyin üzerine bir de reçel bayıltıcı olur gibi geliyor ilk başta ama ben vişnenin mayhoşluğunu tatlıya çok yakıştırmıştım.
Bu sabah brownie fırından çıkarken ben yazdan dondurduğum vişneleri şekerle ocağa çoktan koymuştum, merak ettim, denedim ve beğendim. Bir de siz deneyin:)

Tarifi:
60 gr. Bitter Çikolata
66 gr. Tereyağ
210 gr. Şeker
2 Yumurta
116 gr.  Un
Kabartma Tozu
3 gr. Tuz
60 gr. Kırık Ceviz/Fındık

•   Fırını turbo 165 dereceye ayarlayın.
•    20 cm’lik kare bir kabı yağlayın.
•    Küçük küçük doğradığınız çikolataları tereyağ ile benmaride eritin. 
•    Erimiş çikolataları kabıyla beraber benmariden alıp 2 dakika ılınmaya bırakın.
•    Önceden elenmiş ve öyle ölçülmüş unu, kabartma tozu ve tuzla beraber tekrar eleyin.
•    Bu arada yumurta ve şekeri çırpın.
•    Yumurtaları çırparken, ılınmış çikolata karışımını içine akıtın.
•    Karışınca, elenmiş toz karışımını ekleyin. Sadece karışıncaya kadar karıştırın.
•    Içine kırıklanmış fındık yada cevizleri de katın.
•    Önceden kızmış fırında 25- 30 dakika pişirin.
•    Tamamen soğusun, öyle kesin ve kalıptan çıkarın.

1 yorum:

  1. Süper olmuş arkadaşım... Ellerine sağlık. Bitter çikolata olarak hangi markayı alıyorsun???

    YanıtlaSil