26 Kasım 2010 Cuma

Biberiye ve Hardallı Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola, sunumu şık, hazırlanışı kolay ve kurutmadan pişirildiği taktirde tadı nefistir. Pirzola genelde patates püresi ile sunulur, ben değişiklik olsun diye bu sefer bezelye püresi ile yaptım. Püre tarifini Gamze Bursa'nın "425 gr" kitabından aktarıyorum.

Malzeme;

  • 4 adet Pirzola
  • 2 çorba kaşığı Dijon hardalı
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş karabiber
Tarif;
  •  Fırının ızgarasını yakın
  • Bir kasede; hardal, biberiye, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın
  • Karışımı pirzolalara güzelce sürün
  • Isıdan 4 parmak uzakta, 160 derecede 4-5 dakika döndürerek pişirin
Bezelye püresi

Malzeme;
  • 2 Paket donmuş bezelye
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı;
  • Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün
  • krema, süt, tozşeker ve tuz ile birlikte blender'dan geçirin
  • tencereye geri alın ve tereyağını ekleyip 5 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder